ponedjeljak, 9. siječnja 2012.

LEGALIZACIJA 3

......NASTAVAK......

A evo i drugog mišljenja Ministarstva:


U vezi Vašeg upita o mogućnosti pokretanja postupka ozakonjenja u slučaju obiteljske zgrade na području Općine Čepin u vezi s odredbom članka 5. stavka 1. podstavka 8. Zakona o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama (NN, br. 90/11), kojom je određeno da se odredbe toga Zakona ne odnose na nezakonito izgrađenu zgradu, koja se nalazi u području koje je prostornim planom uređenja općine, koji važi na dan stupanja na snagu toga Zakona određeno između ostalog, i kao područje posebne zaštite voda, unutar zone sanitarne zaštite vode za piće.


Ako se imaju na umu odredbe Pravilnika o uvjetima za utvrđivanje zona sanitarne zaštite izvorišta (NN, br. 66/11), proizlazi da u zonama sanitarne zaštite nije zabranjeno graditi zgrade stambene namjene, osim u I. zoni sanitarne zaštite u kojoj su dozvoljene samo aktivnosti vezane uz zahvaćanje, kondicioniranje i transport vode u vodoopskrbni sustav.


S obzirom na tu okolnost, mišljenje je ovog Ministarstva da u vezi postupka ozakonjenja za zgrade navedene namjene nema prepreke, ako se ne nalaze u I. zoni sanitarne zaštite i ako udovoljavaju svim ostalim uvjetima koji su propisani Zakonom.